Windkracht.jouwweb.nl
Home » Blog » Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman gaf een interview aan Trouw op 15 november 2014 in de serie De Tien Geboden van Arjan Visser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Zwagerman (vóór)

 

Metamorfose

 

Marianne Zwagerman trekt ten strijde tegen de zwakke elementen in onze samenleving. Ze heeft zelf een metamorfose ondergaan sinds ze bij De Telegraaf Groep is ontslagen en haar echtgenoot haar ‘zonder ooit nog om te kijken” heeft verlaten. Nu is zij een succesvolle vrouw die exact weet wat ze moet doen om gelukkig te zijn.

Mensen die 40 jaar gerookt hebben en medische hulp nodig hebben, verwijst zij zonder pardon naar het crematorium. Waarom zouden hardwerkende mensen als zij voor de kosten moeten opdraaien? En waarom maakt Nederland zich zo druk om de “pisenkels” van mevrouw Van Rijn, de moeder van staatssecretaris Van Rijn? Ouderdom komt nou eenmaal met gebreken.

De selfmade hardliner Zwagerman heeft genoeg van het gezeur om haar heen en doet dat uitgebreid uit de doeken in Trouw van 15 november 2014. Ze meet zich aan de bovenste 20% van de bevolking (Übermenschen?) en adviseert elke vrouw die leiding wil geven om een grote Range Rover te kopen, want dat straalt succes uit. Op een gegeven moment moet je wel gaan lachen als je het artikel leest, hoe triest en minachtend haar toon ook is. Als lezer ben je getuige van de frustratie en boosheid van deze polderheks en heb je medelijden met iedereen die van zo’n knalhard wijf afhankelijk is. Wie kan sympathie opbrengen voor een mens dat zo hard aanschopt tegen alles en iedereen om haar heen? Als haar definitie van geluk ontsproten is uit haar zucht naar macht en roem, dan wens ik haar een prettige wedstrijd.

“Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk” stelt de in haar familie teleurgestelde vrouw vast. Mensen moeten niet zeuren en niet meteen over euthanasie beginnen als het eens tegen zit.

Ik zou die mensen willen adviseren om het artikel van Zwagerman te lezen en vast te stellen dat het met hun problemen inderdaad nog wel meevalt. De metamorfose die Marianne Zwagerman heeft ondergaan is nog veel erger.

 

Windkracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Zwagerman (ná)

Reactie plaatsen

Reacties

Smithb699
2 jaar geleden

Wow! This blog looks exactly like my old one! It's on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors! dbcdgaadceeckbee